uaduq

parebut sééng

In gambar, unakanik sunda on May 24, 2011 at 10:48 am

cek sakaol, parebut sééng téh hiji tradisi urang cimandé kacamatan caringin kabupatén bogor, basa ngunduh mantu. saruntuyan jeung acara seserahan.

mangsa iiringan seserahan pangantén lalaki anjog ka imah pangantén awéwé, ti lalaki bakal ngaharepkeun jagona bari ngagandong sééng, jago ti pihak awéwé bakal usaha pikeun ngarebut éta sééng.

sabab cimandé mah kentel pisan ku budaya pénca silat, teu mudu atuh parebut sééng gé kimpel ku gerakan-gerakan silat. malah basa kamari (22/5) di kampung budaya sindangbarang diayakeun rékontruksi acara parebut sééng mah, pamirigna gé kendang pénca. atuh pasti kabayang pan, kumaha raména parebut sééng téh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: