uaduq

masang hateup

In gambar, unakanik sunda on May 24, 2011 at 10:56 am

‘ayeuna mah harga hateup téh mahal!’ cek bah encém ti kampung budaya sindangbarang. ayeuna, harga hateup sajalonna geus 4000 rupiah. nu jadi marga lantaran, daun kiray, bahan bakuna, geus arang.

hateup kiray teh hateup imah/wangunan baheula. daun kiray diéntép ngajajar, terus dicapit/dijalujur ku awi. hijianna engké disebut sajalon. bahan hateup lianna, salian ti kiray nyaéta daun kawung. malah mah nepi ka ayeuna di sababara wilayah, buah kawung, caruluk tea, disebut buah atep.

hateup kiray, cek bah encém tahan nepi ka 30 taun. ngan lamun hateup kiray téh terus dilapis deui ku injuk, kakuatanna turun. ngurangan ti 30 taun. sabab, cihujan jadi teu gancang nyurug jeung saab ku sifat injuk nu naheun cai. ku kituna daun kiray jadi lila dina kaayaan lembab, nu tungtungna bobo beuki gancang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: