uaduq

Turaés

In unakanik sunda on April 27, 2011 at 8:56 am

turaés, salasahiji héwan nu dipercaya jadi pananda pindahna usum. sorana, nu kaluar ti lebah bujur, nu mimiti ngéar patémbalan jadi ciri usum geus ganti. halodo mungkas ngijih.

jiga umumna sarangga séjén, turaés gé ngarupakeun wanda sampurna tina prosés métamorposa. hambalan métamorposa turaés: endog  → kuuk (hileud–larva) → kamomonong (cacaka–kapongpong) → turaés.

tah ieu tumbu keur ngadangukeun sora turaés : ♫♪turaés♪♫

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: