uaduq

galéndo

In unakanik sunda on February 24, 2011 at 12:43 pm

galéndo aya nu sok nyebut tai minyak. 

nyieun minyak keletik, minyak tradisional tina kalapa téh salasahijina ku cara ngagolakeun cipati (santen) kalapa nepi ka kabéh caina saab, nyésakeun minyak jeung galéndo.

sangkan minyak keletik teu gancang tengi, ngagolakeunna nepi ka galéndo warnana kasoklatan. sedengkeun (boros) konéng digunakeun keur méré warna kana minyak nu dihasilkeun. konéng ieu mah gumantung karesep nu nyieun, bisa maké bisa ogé henteu.

dina nyieun minyak keletik ogé aya pamalina. cek kolot baheula salila ngagolakeun cipati tong gandéng, komo bari nyebut galéndo mah, dipahing pisan. cenah engkéna cipati moal kungsi jadi minyak!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: