uaduq

kembang waluh

In gambar, unakanik sunda on September 23, 2010 at 6:42 pm

alewoh. kuring teu pati nyaho, naha sakabeh kembang waluh aranna alewoh atawa hanteu. sabab ngaran keur waluh sayur, sanes waluh gede nu amis, teh geuning rupa-rupa. di lembur kuring di suku balukbuk sumedang mah aranna waluh siem, sedengkeun di bogor mah sejen deui, gambas, teu kasebut waluhna. jadi sanggeus welasan taun hirup di bogor kuring jadi sangsi, naha gambas masih kaasup wawaluhan atawa lain hehe.

ngan basa kamari ulin ka kebon, kabeneran waluh sieum teh kembangan. kembangna leutik diameterna moal leuwih ti 2 cm, warnana koneng. cek ma roro, tatangga nu kabeneran ditingalikeun hasil foto ieu, ‘yey geuning alus kembang waluh teh’. geuning hal nu geus biasa dina kahirupan sapopoe upama ditingali make cara sejen bisa oge ngondang kecrek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: