uaduq

kembang baiklin

In gambar, unakanik sunda on September 23, 2010 at 7:06 pm

ieu teh kembang calingcing. keur leutik mah ieu tutuwuhan sok dipake ngarujak rejok. bentuk buahna meh siga balimbing dina ukuran nu leutik. mun ngarujak rejok, henteu ukur buahna, daun, kembang jeung pakangna oge sarua digebruskeun kana saruas awi sagede leungeun nu buku luhurna geus dipiceun. tuluy direjokan make dahan kopi atawa jambu batu sagede indung leungeun nu geus diberesihan kulitna. ngarah tambah ngeunah ditambahan ku cengek, gula jeung uyah. rasana nu haseum matak seger ngilangkeun jangar mun panas poe keur meujeuhna. lumayan, rejok letak keureuceum, ditema ku sehah. seger. rerejok nu tina dahan kopi/jambu batu nu seungit oge beuki nambahan rasa. pelem!

salian ti eta, ieu tutuwuhan oge sok dipake keur meresihan leungeun tina getah leutak, rupa hideung kotor nu pageuh napel dina kuku mun tas ngome leutak di sawah. carana ngala sababara tangkal tuluy gosokeun kana kuku nu kotor. cling hasilna!

sedengkeun, naha aran daerah di jakarta utara tina aran tutuwuhan ieu mah kuring teu apal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: