uaduq

asin peda

In gambar on September 23, 2010 at 6:35 pm

peda, lauk kembung nu diasinkeun. aya dua macem, nu kahiji peda nu ngan sapeda-pedana teu make emboh, peda. sedengkeun nu hiji deui mah peda nu diembohan beureum, peda beureum. peda jeung peda beureum, bedana ti warna jeung ukuran. peda bodas, peda beureum beureum. ukuran peda leuwih leutik tinimbang peda beureum.

ngasakan ieu lauk asin bebas, nu teu bebas mah ukur cara nyampakeunna ka dapur. teu meunang sakali oge tina hasil madog, iwal mun hayang disaruakeun jeung ucing. ngan biasana ieu lauk asin teh diasakan sederhana bae, ukur digoreng atawa dibeuleum, paling banter dipais bareng jeung hirib cengek, tomat, jeung surawung. kacida peedna mun dijadikeun batur sangu haneut ngebul sesa pisan ngakeul bareng jeung peuteuy atah kolot ditambah sambel goang. tilu piring metung sangu jeung tilu papan bolotot peuteuy mah masih kumetap keneh! ah ketang ieu mah selera, kumaha ari anjeun?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: