uaduq

lima sekawan

In capruk on December 30, 2008 at 1:46 pm

ngadenge buku kawentar meunang pangaran nu kulantaran eta jadi kawentar enyd blyton teh geus lila. ti bubudak asana mah. ngan ari palebah macana mah poho, naha geus kungsi atawa encan. ngan dina minggu-minggu ayeuna kuring kapincut ku ieu buku. moho teu bisa ngalieukan (heula) nu lian.

mimitina mah, manggihan ieu buku teh di perpustakaanna babaturan. nu judul leutikna: ‘memperjuangkan harta finniston’. ieu buku memang sihir, dibaca ukur ku sarenghapan, eh maksud teh teu eureun-eureun… heuheu, teu kaselang kunu lian.

buku ieu teh heueuh teu salah deui, buku nu dijudulan ‘lima sekawan’. nu cek gramedia mah boga 23 judul leutik, 23 jilid. jadi boga 23 carita petualangan. petualangan lima mangkeluk. opat manusa, sadudulur kirrin, tilu adi lanceuk teges: julian, dick, jeung anne. sarta hiji dulur sabray maranehna, georgina (eh punten george, maksud teh george! heuheu). oge tong poho ka timmy, si anjing. dina petualangan-petualangan maranehna bakal kacipta kawani, kakompakan, kasopanan, kajujuran, jrrd. ya deh ya deh, teu poho da kana ngeunahna mun maca maranehna keur piknik. roti eusi, biskuit, kueh jahe, kue naon wae pasti ngeunah…. ditambah: limun jahe!

ah ku cinta-cintana, cinta dina teuteupan teuing kasabara ieu pisan, kuring maksakeun meuli. kabeneran aya pedalan anyar. karek meuli 4 siki (geus 8 per 27 desember 2008).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: