uaduq

inohong

In capruk on December 5, 2008 at 4:24 pm

hawa pulitik di nagara urang beuki ceuyah. tambah panas. saabna beuki metetan atmosfir. aya nu resep, cenah asa di sauna, pokna: lumayan keur ngabentuk awak. rea ayeuna mah nu harayang jadi inohong (pan pulitik teh gantar keur ngajul kakawasaan lin?). hayang jadi wakil rahayat tea lah atawa hayang jadi gupati, walikota, gupernur, atawa presiden. maranehna tihothat ngaluarkeun kesang.

disagedengeun eta rea oge nu ngarasa engap, cara jalma kaserang asma. ngahanju pedah can ningali kelemeng solusi tina masalah nu keur disanghareupan. calon-inohong- calon-inohong nu tadi mumbul ka luhur dianggapna can aya nu mampuh mere harepan.

ngan jigana, dina kaayaan panas jeung engap cara ayeuna. hiji-hijina inohong nu ditanggoan ku sarerea nyaeta inohong nu wani ngajak seuri. cara juragan soma, atawa juragan sobana, atawa ibu iroh, atawa ma erum, atawa ukur si layung:

inohong di bojong rangkong
lain inohong sabongbrong
inohong nu ngajak seuri
ngajak nyeungseurikeun diri
ngajak naliti nastiti
ngajak nyarita balaka
ngarampa ceda nu aya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: