uaduq

nyandung

In capruk on October 30, 2008 at 6:26 am

nyandung,keukeuh jadi omongan nu seksi, denok, montok keur kalolobaan miliser. contona we di milis urangsunda@yahoogroups.com jeung kisunda@yahoogroups.com, ti saprak kuring ngiluan eta dua milis, sababara kali (kusabab kuring lalaki nya urang sebut we nyandung teh) si euis nyieun hoghag. ari kuring, keukeuh resep ngomporan: salasahiji kompor nu dialungkeun, cekeng:

“dina ayat mimiti, cenah, pangeran teu ngalarang nyandung, ngan saratna kudu adil. dina ayat sanggeusna, cenah, pangeran ngarasa pasti, manusa teu bisa adil. jigana di dieu pangeran keur, naon teh cek sunda mah? mun cek batawi tea mah kieu: “dikasih tapi diambulin!” (aya urang batawi? cik nya mun salah pangmeuneurankeun, maklum ngadengena bari lelengutan ti zainudin mz)… eh enya inget mun cek urang mah, disungkun. enya lalaki di dinya keur disungkun ku pangeran… haha….

ti dinya aya jalma kreatip inopatip nepi ka bisa meunteun, cenah: “lalaki teh ukur sakelas ucing garong nu geuring ngan enya gumarang” huahahahahaha….”

terus:

“allah nu maha bageur, jigana teu bisa nyarek jalma, togmol. teu tega ngulahkeun nyandung padahal nyaho nyandung teh jiga daging embe nu matak naekeun kolesterol ka lalaki nu teu bisa adil.
—-
kabeh urang bogor salawasna ngabustam, si dudi lamun keur jujur ganteng euy!! cenah… hihihihihi”

terus:

“nyieun tulisan “kabeh urang bogor salawasna ngabustam…” teh bane we inget ka tulisan f rahardi kamari di kompas minggu. nu nyigeng masalah gaya bahasa paradoks.
dina dua ayat kur’an nu nyebutkeun wenangna nyandung, cek kuring mah, pangeran salaku maha sastrawan keur ngagunakeun eta gaya bahasa. gaya paradoks. mun dibalik pan: kabeh manusa teu bisa adil. lalaki meunang nyandung, ngan saratna kudu bisa adil. cenah…”

heuheuheuheuheu……..

  1. ua duq, sundana tingkat tinggi euy. aya sababraha istilah nu teu ngarti…

    malah dina ayat nu mimiti mah (annisa:3) pangeran teh “nitah” kawin hiji teupikeun ka opat, tapi…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: